Situație EXPLOZIVĂ în UE, după referendumul din Grecia. Angela Merkel şi Francois Hollande, întâlnire de URGENȚĂ la Paris

06 Iul 2015
Situație EXPLOZIVĂ în UE, după referendumul din Grecia. Angela Merkel şi Francois Hollande, întâlnire de URGENȚĂ la Paris
Președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel se vor întâlni, în această seară, la Paris, "pentru a evalua consecințele referendumului din Grecia" și pentru a discuta despre posibilitatea introducerii unei monede paralele în Grecia.
 
Întâlnirea de la Elysee "se înscrie în cadrul cooperării permanente dintre Franța și Germania pentru a contribui la o soluție durabilă în Grecia", precizează președinția franceză într-un comunicat.
 
După o discuție avută duminică seară, cei doi lideri au decis că summit-ul ar trebui să aibă loc la Bruxelles, sâmbătă, și că rezultatul referendumului din Grecia trebuie respectat.
 
Președintele Comisiei Europene, Donald Tusk, a confirmat pe Twitter că Summitul UE va avea loc la Bruxelles, tema pricipală fiind griza din Grecia.
 
După numărarea a 95% din buletinele de vot la referendumul convocat de premierul grec Alexis Tsipras pentru ca populația să se pronunțe asupra propunerilor creditorilor internaționali, rezultatele arată un procent de 61,31% din voturi pentru 'Nu', împotriva acestor propuneri, pentru 'Da' votând numai 38,69 %.

Alte stiri din Externe

Ultima oră