Singapore pune la bătaie ”vapoarele-hotel” pentru a caza lucrătorii imigranți în timpul pandemiei

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Singapore pune la bătaie ”vapoarele-hotel” pentru a caza lucrătorii imigranți în timpul pandemiei

Autoritățile din Singapore se pregătesc să relocheze sute de muncitori străini pe nave construite special în a oferi locuri cazare. Acestea erau folosite pentru muncitorii din domeniul naval și offshore, dar, în plină pandemie, vor fi destinate strict cazării imigranților, potrivit Reuters.

Zeci de mii de muncitori străini, în special veniți din sudul Adiei, locuiesc în condiții insalubre, suprapopulate în mai multe cartiere din Singapore, aceste locuri devenind roșii peste noapte, fiind cele mai mari surse de infectare cu noul coronavirus.

Autoritățile au decis să mute muncitorii neinfectăți departe de acele focare, relocându-i în sptațiile de cazare oferite de taberele militare, diverse centre expoziționale, blocuri de locuințe publice și pe vapoarele-hotel, așa numitele hoteluri pe apă.

Ministrul Transportului, Khaw Boon Wan a anunțat prin intermediul unei rețele de socializare că fiecare locație pune la dispoziție câteva sute de camere, spațiile oferite sunt generoase și vor asigura distanțarea socială obligatorie.

Vasele sunt acostate într-o zonă restricționată accesului publicului. Autoritățile au colaborat cu furnizorii comerciali ai vaselor și vor avea la dispoziție două astfel de hoteluri plutitoare.

Khaw a făcut publice poze cu aspectul unei astfel de cabine de pe vapor: fiecare oferă trei locuri de cazare, trei paturi separate, perfect igienizate, iar persoanele care vor fi găzduite pe aceste vapoare vor avea la dispoziție o oră pe zi pentru a efectua exerciții fizice pe puntea vasului.

Mesele vor fi asigurate tot de autorități, mâncarea va fi servită în sistem de catering și va fi livrată individual fiecărei cabine pentru a reduce adunări mai mari de oameni.

Singapore a raportat duminică 233 cazuri noi, ducând la un total de 2532 cazuri confirmate de la începutul pandemiei și înregistrând doar 8 decese.

Alte stiri din Externe

Ultima oră