Judecător: Sexul oral nu este considerat viol dacă victima e beată!

28 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Judecător: Sexul oral nu este considerat viol dacă victima e beată!

Decizia a fost luată în contextul judecării unui caz privind un abuz sexual asupra unei fete de 16 ani de către un tânăr de 17.

Cei doi au consumat băuturi alcoolice într-un parc din Tusla, împreună cu un grup de prieteni.

Martorii susțin că la un moment dat fata, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a fost cărată de tânărul acuzat la mașina acestuia. Un alt băiat, care pentru o scurtă perioadă de timp s-a aflat împreună cu cei doi în mașină, își amintește că fata avea momente în care își revenea din beție.

Mai târziu, minora a fost condusă de acuzat acasă la bunica acesteia. Ea a fost transportată apoi la spital unde, în urma analizelor, medicii au descoperit că fata avea 0,34 g/l alcool pur în sânge. Mai mult, fata a fost examinată pentru a se stabili dacă a fost sau nu agresată sexual, doctorii găsind ADN-ul băiatului pe partea din spate a piciorului și în jurul gurii fetei. Ulterior, anchetatorii au aflat că cei doi au făcut sex oral, tânărul mărturisind însă că fata a fost de acord. De cealaltă parte, ea spune că nu-și amintește nimic din momentul plecării din parc.

Astfel, procurorii din Tusla l-au acuzat pe băiat că a agresat-o sexual pe fată, însă judecătorii au respins acuzațiile, declarând că legea nu poate fi aplicată unei victime aflată în totală stare de inconștiență.

Benjamin Fu, procurorul de caz, a declarat că decizia judecătorilor l-a șocat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră