Serviciile secrete i-au dat voie lui Obama să facă ce i-au interzis acum șase ani

18 Mai 2015
Serviciile secrete i-au dat voie lui Obama să facă ce i-au interzis acum șase ani
Barack Obama, președintele SUA, a primit permisiunea serviciilor de securitate pentru a-și redeschide contul pe Twitter, închis de șase ani. Liderul de la Casa Albă a transmis primul mesaj: ”Hello Twitter! Sunt Barack. Serios! După șase ani mi-au dat propriul meu cont”, a scris Obama, potrivit Time.

Casa Albă a confirmat că însuși președintele a transmis mesajul. ”Președintele Obama tocmai și-a lansat contul de Twitter @POTUS, transmițând un mesaj din Biroul Oval. Este chiar el”, se precizează într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

În câteva minute, mesajul a atras mii de replici și ”followers”. Deși se știe că Obama folosește des social media și este, potrivit unui recent studiu, cel mai urmărit lider al lumii pe Twitter, cele două conturi ale sale nu sunt administrate de el. @Whitehouse și @BarackObama sunt controlate de organizația non-profit care i-a fost alături în campania electorală.

De când este președinte al SUA, serviciile secrete nu i-au dat acordul pentru a posta în nume propriu, considerând că nu poate fi protejat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră