Rușii dau în vileag secretele Turciei: Fiul președintelui Erdogan a făcut afaceri ilegale cu ISIS!

26 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Rușii dau în vileag secretele Turciei: Fiul președintelui Erdogan a făcut afaceri ilegale cu ISIS!

În mediul online din Turcia au fost publicate imagini în care Necmettin Bilal, fiul președintelui turc Recep Erdogan, ia cina într-un restaurant din Istanbul cu un presupus lider ISIS.

Există speculatii Necmettin Bilal Erdogan este implicat direct în afacerile cu petrol pe piața neagră, cu Statul Islamic.

"ISIS are mulți bani, sute de milioane de dolari sau chiar miliarde obtinuți din vânzarea de petrol. În plus, sunt protejați de armata unei țări întregi. Se poate înțelege de ce au devenit atât de îndrăzneți și acționeaza ostentativ. Se poate înțelege și de ce ei pot ucide oamenii într-un mod atât de barbar sau de ce pot comite acte teroriste în întreaga lume, inclusiv în inima Europei”, a declarat Vladimir Putin, marți, după doborârea avionului militar rusesc de către forțele aeiene ale Turciei, la granița cu Siria.

În octombrie anul trecut, David Cohen, subsecretarul de stat al Trezoreriei SUA, însărcinat cu lupta împotriva terorismului, a declarat că ISIS a câștigat un milion de dolari zilnic din vânzarile de petrol.

"Potrivit informațiilor noastre, luna trecută, ISIS a vândut petrol cu reduceri mari de preț unui numar mare de intermediari, inclusiv unora din Turcia, care au transportat petrol pentru a-l revinde. Se pare, de asemenea, că o parte din petrolul extras din zăcămintele aflate pe teritoriile controlate de Statul Islamic a fost vândut către kurzii din Irak și apoi revândut în Turcia”, a spus Cohen, potrivit Russia Today.

Potrivit premierului rus Dmitri Medvedev, intermediarii din Turcia nu sunt doar antreprenori, ci sunt chiar înalți funcționari de la Ankara. Turcia protejează ISIS tocmai datorită "interesului financiar direct al unor oficiali turci cu privire la furnizarea de produse petroliere rafinate din zone controlate de ISIS".

Marți, avioane F16 ale Forțelor aeriene turce au doborât un avion militar rus Su-24 în zona frontierei dintre Turcia și Siria. Ankara susține că aparatul a intrat de mai multe ori în spațiul aerian turc înainte de a fi lovit. În schimb, Rusia susține că avionul era în spațiul aerian sirian, iar președintele rus, Vladimir Putin a calificat gestul drept o "lovitură de cuțit în spate". (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră