Scholz: „L-am rugat pe Xi să facă presiuni asupra lui Putin pentru a pune capăt războiului”

16 Apr 2024
Scholz: „L-am rugat pe Xi să facă presiuni asupra lui Putin pentru a pune capăt războiului”

Un summit de pace este planificat în Elveția pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei. În călătoria sa în China, Olaf Scholz și-a asigurat sprijinul președintelui Xi Jinping pentru întâlnirea internațională, scrie Stern

În timpul vizitei sale la Beijing, cancelarul Olaf Scholz (SPD) a convenit cu președintele chinez Xi Jinping să susțină o conferință de pace planificată pentru Ucraina în Elveția. „China și Germania doresc să se coordoneze intens și pozitiv în promovarea găzduirii unei conferințe la nivel înalt în Elveția și a viitoarelor conferințe internaționale de pace”, a explicat Scholz, marți, după întâlnirea sa cu Xi pe serviciul online X. Conferința din Elveția este programată. care va avea loc la mijlocul lunii iunie Rusia nu va lua parte la aceasta.

Scholz: „Cuvântul Chinei are greutate în Rusia”

Scholz a spus că i-a cerut lui Xi la întâlnirea de la Beijing să-l îndemne pe preşedintele rus Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina . „Cuvântul Chinei are greutate în Rusia”, a explicat Scholz în continuare

"Cuvântul Chinei are greutate în Rusia. Prin urmare, i-am cerut președintelui Xi să influențeze Rusia, astfel încât Putin să își încheie în sfârșit campania nebunească, să-și retragă trupele și să pună capăt acestui război teribil."

Înainte de conversația sa cu Xi, Scholz a avertizat cu privire la deteriorarea „întregii ordini internaționale” din cauza războiului din Ucraina. Războiul de agresiune al Rusiei și „rearmarea Rusiei” au încălcat „un principiu al Cartei Națiunilor Unite, principiul inviolabilității frontierelor de stat”, a spus Scholz la Beijing.

Alte subiecte importante ale vizitei sale au fost relațiile comerciale dintre Germania și China și cooperarea în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră