SCANDALUL VOLKSWAGEN. Franța a deschis o anchetă împotriva constructorului german

02 Oct 2015
SCANDALUL VOLKSWAGEN. Franța a deschis o anchetă împotriva constructorului german
Procurorii francezi au deschis o anchetă judiciară, azi, împotriva Volkswagen, după ce constructorul german a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, 946.000 dintre aceste unități fiind vândute în Franța, scrie Le Monde. Anunţul a fost făcut de Parchetul din Paris, care precizează că a fost deschisă o actiune preliminară pentru infracţiunea de înşelăciune cu circumstanţe agravante. 
 
Hexagonul devine astfel a treia țară care deschide o anchetă împotriva Volkswagen. 
 
În Spania, aproape 700.000 de autovehicule au acest program ilegal, dintre care cele mai multe, peste 257.000 de automobile, provin de la Volkswagen, urmate de cele de la Seat, cu aproape 222.000 de autoturisme.
 
Reprezentanța din Italia a grupului auto german Volkswagen a anunțat că în această țară există 648.458 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permite manipularea testelor de emisie.
 
Şi Coreea de Sud a primit datele oficiale. 120.000 de vehicule din această ţară vor fi rechemate în service, pentru înlocuirea programului cu unul legal şi pentru aducerea acestora la normele internaţionale de poluare.
 
Până acum, cele mai multe automobile viciate sunt în Marea Britanie - 1,2 milioane de maşini. Urmează Franţa, cu un milion. Pentru România, numărul vehiculat este de 100.000, iar pentru Irlanda, de 80.000 de automobile.
 
Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen. 
 
În același context, compania germană a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că intenționează să repare până la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analiști la peste 6,5 miliarde de dolari. 
 
Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră