Scandal de proporții în SUA! Două foste gimnaste susțin că au fost abuzate sexual de medicul echipei (VIDEO)

15 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Scandal de proporții în SUA! Două foste gimnaste susțin că au fost abuzate sexual de medicul echipei (VIDEO)

Cele două foste sportive susțin că medicul în vârstă de 53 de ani le-ar fi molestat în anii '90, dar și la începutul anilor 2000.

Fosta campioană olimpică, al cărei nume nu a fost făcut public, a susţinut într-un proces civil, săptămâna trecută, că doctorul Larry Nassar a abuzat-o sexual între 1994 şi 2000, perioadă în care era minoră.

Femeia susține că foștii și actualii lideri ai USA Gymnastics au știut de faptele lui Nassar, însă au preferat să le ignore.

Cea de-a doua fostă gimnastă, Rachel Denhollander, în vârstă de 31 de ani, care l-a denunţat pe Nassar în august 2016, a declarat într-un interviu pentru Indianapolis Star, că medicul a abuzat-o în timpul tratamentelor, când avea 15 ani.

De cealaltă parte, medicul Larry Nassar respinge acuzaţiile de abuz sexual și spune că îşi va apăra nevinovăţia în instanţă.

"Doctorul Nassar respinge acuzaţiile făcute de gimnaste sau de oricine altcineva. Este mândru de cei 29 de ani de activitate voluntară în cadrul echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii şi plănuieşte să îşi apere dreptatea în instanţă", se arată într-un comunicat de presă emis de avocatul medicului, Matthew Borgula, conform The Guardian.

De asemenea, USA Gymnastics a emis un comunicat de presă în care a anunțat că "a cooperat în totalitate autorităţile".

"Imediat după ce a aflat de plângerile sportivilor cu privire la doctorul Nassar, în vara anului 2015, Steve Penny, preşedintele USA Gymnastics, a informat autorităţile. Totodată, l-am demis pe doctorul Nassar, iar acesta nu mai face parte din echipa de gimnastică a Statelor Unite ale Americii", se mai arată în comunicat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră