Scandal internațional! China acuzată că folosește resturi umane în conservele de carne exportate în Africa

21 Mai 2016 | scris de Cristi Severin
Scandal internațional! China acuzată că folosește resturi umane în conservele de carne exportate în Africa

Povestea care a însoțit postarea imaginilor respective pe Facebook avertiza potențialii consumatori ai conservelor că, din cauza lipsei de spațiu pentru înmormântarea persoanele decedate, în fabricile de conserve destinate exportului în Africa se procesează carne umană.

Evident, informația s-a propagat și a îngrozit în același timp, fără ca nimeni să pună sub semnul întrebării veridicitatea ei, fiind preluată chiar și de un tabloid din Zambia, fiind necesară chiar intervenția ambasadorului chinez în această țară africană pentru a dezminți informația.

"Un tabloid a răspândit o informație falsă despre China, care ar introduce carne umană în conservele exportate pe piața africană. Este o acuzație gravă, care denotă rea-voință, un lucru pe care îl considerăm inacceptabil. Suntem revoltați și totodată furioși la adresa noastră au putut fi aduse astfel de acuzații" a declarat ambasadorul, conform Daily Mail.
El a mai adaugat că cei care au răspândit acest zvon intenționează să distrugă bunele relații, de lungă durată, dintre China și Zambia.
Ambasadorul a solicitat deschiderea unei anchete, la finalizarea căreia secretarul Ministerului Apărării din Zambia si-a cerut public scuze față de această situație neplacută.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră