Scandal de proporții în lumea șahului. Mare maestru internațional, prins trișând cu telefonul mobil (VIDEO)

14 Apr 2015
Scandal de proporții în lumea șahului. Mare maestru internațional, prins trișând cu telefonul mobil (VIDEO)
Georgianul Gaioz Nigalidze, mare maestru international de sah, a fost prins trisand cu telefonul mobil, la Dubai Open. In timpul meciului pe care-l disputa cu un alt mare maestru international, Tigran Petrosian, sahistul in varsta de 20 de ani se ducea in mod repetat la toaleta, unde isi folosea telefonul mobil pentru a analiza partida.
 
Lui Petrosian i s-a parut ciudat faptul ca adversarul sau se ducea la toaleta in momentele cruciale ale meciului asa ca i-a avertizat pe organizatori spunandu-le ca il suspecteaza pe Nigalidze ca ascunde un dispozitiv electronic in toaleta si ca triseaza. Lucru care a fost confirmat de oficiali, acestia descoperind telefonul mobil in toaleta, acoperit cu o hartie.
 
Mai mult, organizatorii au gasit in smartphone o aplicatie cu ajutorul careia georgianul analiza partida aflata in curs de desfasurare.
 
"Nigalidze mai ca fugea la toaleta in momentul dupa ce facea o mutare. Am observat ca se ducea intr-o anume cabina de toaleta, iar asta mi s-a parut ciudat in conditiile in care nicio alta cabina nu era ocupata. L-am informat pe arbitru despre suspiciunile mele si l-am rugat sa stea cu ochii pe Gaioz. Dupa ce oponentul mea a eliberat toaleta, oficialii au intrat  si au gasit telefonul mobil si o pereche de casti. Aparatul era ascuns in spatele unui panou si acoperit cu o hartie", a declarat Tigran Petrosian. 

Initial, Nigalidze a declarat ca telefonul mobil nu ii apartine, insa o expertiza ulterioara a aparatului a demonstrat ca georgianul se logase de pe el pe Facebook. 
 
Nigalidze a fost exclus din turneul de la Dubai duminica dimineata. (V.M.)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră