Corupţia din FIFA: Jeffrey Webb, eliberat pentru o cauțiune de 10 milioane dolari

19 Iul 2015
Corupţia din FIFA: Jeffrey Webb, eliberat pentru o cauțiune de 10 milioane dolari
Fostul vicepreședinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Jeffrey Webb, a fost pus în libertate în schimbul unei cauțiuni de 10 milioane dolari, informeză leparisien.fr.

Jeffrey Webb a pledat nevinovat, sâmbătă la New York, în cadrul scandalului de corupție din interiorul forului mondial, scrie leparisien.fr. Cu dublă naționalitate, britanică și din Insulele Cayman,  el a fost extrădat din Elveția miercuri.

Webb a fost obligat să lase pașapoartele pe care le deține în custodia FBI și va fi consemnat la domiciliu într-un apartament care va fi agreat de FBI, într-o zonă situată la maximum 32 de km distanță de tribunalul federal din Brooklyn.

Soția sa americancă, părinții și o bunică au semnat documentele de eliberare sub cauțiune la tribunal.

Jeffrey Webb, fost vicepreședinte al FIFA și fost președinte al Concacaf, Federația Americii de Nord, Centrale și Caraibelor, a compărut sâmbătă, timp de 50 de minute, în fața unui tribunal din New York.

Arestat pe 27 mai la Zurich, alături de alți responsabili ai FIFA, Jeffrey Webb, originar din Insulele Caiman, a refuzat mai întâi extrădarea, apoi a făcut un pas înapoi pe 9 iulie. OFJ și-a dat apoi acordul pentru extrădarea sa în cadrul unei proceduri simplificate.

Cei șapte foști și actuali responsabili ai FIFA au fost arestați la Zurich și plasați în detenție în vederea extrădării lor la cererea autorităților americane.

Citiţi totul despre scandalul care macină FIFA la mariustuca.ro!
 
Citiţi mai multe ştiri din lume la rubrica Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră