Scandal internațional. Gigantul Airbus, spionat de Agenția Americană de Securitate!

01 Mai 2015
Scandal internațional. Gigantul Airbus, spionat de Agenția Americană de Securitate!
Gigantul aviatic Airbus a declarat ca va intreprinde o actiune in justitie, pentru spionaj industrial, la adresa serviciilor de informatii din Statele Unite si Germania, relateaza Russia Today.

„Suntem siguri ca suntem tinta si subiectul unei actiuni de spionaj”, suna declaratia de presa preluata de AFP ieri. „Suntem ingrijorati si alarmati pentru ca exista suspiciuni concrete de spionaj industrial”

Reactia Airbus vine dupa ce ziareul Bild si revista der Spiegel au pretins, bazandu-se pe documente secrete, ca Agentia Nationala de Securitate (NSA) au avut in vizor consortiile Airbus si Eurocopter. Aceleasi materiale au mai aratat ca Berlinul a cunoscut acest lucru inca din 2008, insa a pastrat tacerea asupra acestui caz.

Ca urmare a acestor acuzatii Airbus a cerut informatii de la Guvernul german. “Vom face plangere penala impotriva unor personae pe care nu le cunoastem in acest moment pentru spionaj industrial”, a declarat un reprezentant al companiei.

Este de presupus ca Serviciul German de Spionaj Extern (BND) a colaborat cu NSA in procurarea unor informatii legate de anumite secrete industriale aflate in posesia Airbus. Se presupune, de asemenea, ca BND a utilizat Statia de Monitorizare Bad Aibling din Bavaria nu numai pentru spionaj industrial dar si pentru a asculta convorbirile unor personalitati precum Presedintele Frantei, Ministrul francez de externe si Comisia Europeana.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră