Șapte români, arestați pentru crimă la Viena

14 Sep 2015
Șapte români, arestați pentru crimă la Viena
La finalul săptămânii trecute poliția austriacă a reținut șapte cetățeni români într-un local din Viena. Aceștia sunt acuzati că ar face parte dintr-o bandă de hoți extrem de violentă, axată pe spargeri de locuințe.

Ei ar fi operat timp de mai multe luni în Austria, Elveția și în regiunea Bavaria din Germania.

„În timpul spargerilor de locuințe din Strengberg, Amstetten și Puchberg am Schneeberg au fost agresați cu bestialitate un bărbat de 71 de ani și o femeie de 69. Unul dintre români a depus o mărturie parțială în arest, confirmând că a luat parte la jaful cu final tragic într-o locuință de pe marginea lacului Starnberger”, au declarat reprezentanții poliției, pentru osterreich.at

Un pensionar de 72 de ani, Markus K, nu a supravietuit torturii la care a fost supus de membrii bandei. El a fost închis împreună cu soția sa și câinele familiei în pivnița locuinței, unde a și decedat.

„Banda avea o strategie bine pusă la punct. Un membru suna la ușă și solicita un pahar cu apă. După ce intra și analiza locuința, dar și câte persoane sunt în casă, își chema prietenii. De-a lungul timpul au reușit să sustragă o cantitate importantă de bijuterii și bani”, mai scrie sursa citată.

Procuratura Munchen a cerut extrădarea celor șapte români, pentru a fi judecați în Germania.(I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră