SĂLBĂTICIE! Mărturia impresionantă a unui copil TORTURAT de jihadiști (VIDEO)

01 Iun 2015
SĂLBĂTICIE! Mărturia impresionantă a unui copil TORTURAT de jihadiști (VIDEO)
Într-un clip video publicat de BBC în ediția electronică apar scene de o sălbăticie cumplită. în care un copil sirian este torturat de mai mulți militanți jihadiști ai Statului Islamic.

Ahmed este un băiat sirian de numai 14 ani care a fost capturat de jihadiști în momentul în care încerca să plaseze o încărcătură explozivă în imediata vecinătate a unui loc de adunare a extremiștilor islamici din orașul Raqqa. Acțiunea sa nu era motivată de convingeri religioase sau politice, ci de bani. Condamnat la moarte, a scăpat cu viață, după ce celui însărcinat cu uciderea sa i s-a făcut milă de el.

Ahmed, refugiat în Turcia a povestit pentru reporterul BBC clipele de coșmar prin care a fost nevoit să treacă.
"Când începeau să mă lovească, mă gândeam la părinții mei. Mă gândeam la mama. Credeam că voi muri curând și că nu-mi voi revedea niciodată prinții, frații, prietenii, rudele și pe toți cei pe care i-am cunoscut. M-au biciuit, m-au electrocutat, pentru a obține mărturisirea mea. Le-am spus tot ceea ce știam. Când au început să mă electrocuteze, îmi strigam mama. Asta nu i-a făcut mai miloși, cel care controla aparatul chiar a mărit voltajul. "Nu-ți aduce și mama aici!", obișnuiau să spună", a povestit băiatul.

"Pretind că sunt oameni religioși, dar sunt infideli. Fumează! Pretind că se supun și respectcă regulile de viață ale musulmanilor, dar nu fac altceva decât să lovească și să omoare oamenii". Mă mir că am reușit să am puterea să dorm. Când am ajuns în Turcia, aveam coșmaruri în fiecare noapte. Am primit îngrijiri medicale, dar nu puteam să dorm, retrăiam momentele acelea de groază. De fiecare dată când închideam ochii, aveam coșmaruri, apoi rămâneam treaz toată noaptea", a continuat copilul mărturisirea.

"Regret fiecare clipă pe care am petrecut-o în rândurile membrilor Statului Islamic. Atunci când m-am înrolat aveam alte așteptări. Sper ca toți cei cărora le-am făcut rău să mă ierte", a declarat fostul luptător al Statul Islamic, care a precizat că înregistrarea video în care băiatul este torturat a fost filmată în scop propagandistic.

Organizația Națiunilor Unite a acuzat Statul Islamic și alte organizații militare din Siria și Irak de tortură și uciderea copiilor. În aceeași zonă numeroase rapoarte ale organizațiilor non-guvernamentale relatează numeroase cazuri de recrutare, antrenare și folosire a copiilor pe câmpurile de luptă 



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră