S-a trezit din comă după 11 luni și nu știe nimic despre Covid-19. Deși a fost infectat de două ori

05 Feb 2021 | scris de A.V.
S-a trezit din comă după 11 luni și nu știe nimic despre Covid-19. Deși a fost infectat de două ori

Un britanic de 19 ani a fost internat în spital pe 1 martie 2020. A suferit o leziune cerebrală gravă după ce a fost lovit de o mașină și a intrat în comă. La acel moment se vorbea deja despre noul coronavirus dar măsurile restrictive nu erau pe ordinea de zi. Pe 23 martie, Marea Britanie a fost impus măsuri de izolare pentru prima dată.

„Nu știm cât de mult înțelege”

După aproximativ 11 luni de comă, tânărul s-a trezit și se recuperează treptat. „Nu știm cât de mult înțelege”, declară mătușa lui pentru The Sun, „pentru că accidentul s-a întâmplat înainte de primul lockdown și parcă ar fi dormit pe tot parcursul pandemiei. Rudele nu au voie să-l viziteze, cu excepția mamei, dar toți apropiații se întreabă cum să abordeze subiectul. „Nu știi niciodată ce se poate întâmpla în cazul unei leziuni cerebrale”, continuă mătușa. Nu prea știm la ce să ne așteptăm. „Mai ales că, de pe patul de spital, Joseph a fost infectat de două ori cu Covid-19, prima dată când era în comă, o a doua oară după ce s-a trezit.

Tânărul vorbește acum pe platformele de socializare cu unii dintre prietenii săi și speră să-și poată relua cât mai repede viața de sportiv. El este pasionat de hochei. Înainte de accident, Joseph urma să primească Premiul Ducelui de Edinburgh la Palatul Buckingham, un premiu pentru realizările sale în domeniul sportului.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră