S-a sinucis în închisoare, după ce i-a tăiat gâtul fostei iubite. Românii care au şocat Brandenburg an der Havel

03 Aug 2015
S-a sinucis în închisoare, după ce i-a tăiat gâtul fostei iubite. Românii care au şocat Brandenburg an der Havel
La începutul lunii iunie, localitatea germană Brandenburg an der Havel a fost teatrul unei crime oribile, comise de un român. Scena înfiorătoare s-a petrecut dimineața, în parcarea unui supermarket din localitatea germană aflată în apropierea capitalei Berlin.  

În jurul orei 07:00 dimineața, o româncă de 26 de ani, Andreea O., s-a postat în fața supermarketului Edeka pentru a vinde ziare. Două ore mai târziu a apărut și un bărbat de origine română, în vârstă de 30 de ani. S-a iscat o ceartă violentă între cei doi.

Conform Markische Allgemeine Zeitung, la un moment dat, bărbatul a scos un cuțit și i-a tăiat gâtul femeii. Angajați ai supermarketului au auzit țipetele și au alergat la locul faptei. Intervenția echipelor medicale a venit prea târziu, femeia decedase.

Bărbatul a fost reţinut. Luni, maz-online.de anunţă că suspectul român s-a sinucis în închisoare.

El a fost găsit joi spânzurat de fereastra celulei, ora exactă la care s-au petrecut faptele neputând fi stabilită, după cum au afirmat surse din Ministerul de Justiţie şi Biroul Procurorului din Postdam.

Românul a fost găsit de ofiţerul de gardă Nicolai V. Esch, în timpul controlului de dimineaţă. Potrivit primelor elemente ale anchetei, acesta s-ar fi spânzurat cu şunurul de la pantalonii de trening.

Suspectul s-a aflat timp de zece zile în greva foamei. El anunţase că intenţionează să se sinucidă şi a refuzat hrana în ultimele zece zile.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Strauss, a confirmat starea de instabilitate temporară a acestia, afirmând că românul se afla sub tratament medical, inclusiv psihiatric.

Maria Strauss: "He was initially in effect as suicidal and was therefore placed in the infirmary, and later in a camera monitored prison cell."

 

He had the end of July, however, can be transferred to a normal prison cell. For two GL engaged psychiatrists have recognized and recommended to transfer the prisoners to a normal prison cell independently no more risk of suicide.

Românul, care a locuit câteva luni în districtul Hohenstruecken, a fost în grija pastorului local. Acesta afirmă că nu a detectat niciun semn de tendinţă suicidară la român.

În urma primelor investigații imediat după comiterea crimei, poliția locală a anunțat că victima era fosta iubită a agresorului. Mai mult, se pare că bărbatul nu s-a rezumat la o singură lovitură de cuțit, ci și-a chinuit victima minute în șir.
“În momentul în care am ajuns acolo, bărbatul avea în mână un cuțit de bucătărie de circa 30 de centimetri. La momentul acela încă nu știam că a ucis-o pe femeie. Doi muncitori au încercat să îl imobilizeze, dar fără succes. Bărbatul nu a fugit. Apoi a sosit poliția și el s-a predat fără să opună rezistență”, povestește primul martor ajuns la fața locului, Uwe Voigt.

“Eu am găsit femeia într-o baltă de sânge pe treptele supermarketului. Agresorul a dat senzația că vrea să plece, însă se tot întorcea și îi mai aplica o lovitură de cuțit. Minute în șir a mai alergat prin parcare, având un telefon la ureche, țipând și gesticulând într-o limbă străină. A fost o execuție în toată regulă”, povestește martorul Heiko Sommer, care o cunoștea pe victimă.

“Mai mulți martori povestesc că femeia venea săptămânal să vândă ziare pentru oameni fără adapost, Motz și Strassenfeger. Uneori venea și agresorul să o ajute. Se pare că cei doi s-au aflat într-o relație amoroasă. Motivul agresiunii a fost refuzul femeii de a mai continua relația și implicarea într-o relație cu un alt bărbat. Mai mult, în preziua crimei l-ar fi anunțat pe criminal că trebuie să părăsească locuința”, scrie sursa citată.

Crima a îngrozit locuitorii din zonă. “Era o tânără frumoasă și foarte amabilă. Obișnuiam să cumpăr ziare de la ea. Nu pot să accept că a murit”, a declarat Ingrid Fischer.

Cei doi români aveau împreună doi copii, care au rămas acum orfani. Maria-Emilia (10 ani) şi Alexandru-Gabriel (4) locuiesc cu părinţii mamei în Bacău. Bunicul se ocupă acum de hârtii pentru copii, pentru ca aceştia să poată trăi în Germania.

Mariana Olteanu (25), sora femeii ucise, s-a declarat şocată de sinuciderea românului, întrebându-se, retoric, de ce a fost un laş şi nu şi-a luat viaţa înainte să ajungă să o ucidă pe sora ei. „Să mori este uşor, mai uşor decât să îţi asumi responsabilitatea pentru această crimă teribilă”, a declarat aceasta. (I.D)
 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră