S-a deschis sezonul la greve în Grecia. Atenţionare de călătorie de la Ministerul Afacerilor Externe

30 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
S-a deschis sezonul la greve în Grecia. Atenţionare de călătorie de la Ministerul Afacerilor Externe

Angajaţii greci ştiu când este cazul să atragă atenţia asupra lor, aşa că declanşează greve generale când deja începe sezonul turistic, iar sectorul acesta crucial pentru economia ţării este afectat direct. Ideea este ca în acest fel efectul semnalului de alarmă tras de grevă să fie unul garantat.

O nouă grevă generală este declanşată, prin urmare, în Grecia. Miercuri, de la ora 00:01 şi până la ora 24:00 în Grecia are loc o grevă generală care va afecta salariaţi din cadrul Administraţiei Supreme a Funcţionarilor Publici (ADEDY), Confederaţia Generală a Lucrătorilor din Republica Elenă (GSEE), Federaţia Navală Panelenă (PNO), OSE - Hellenic Railwais Organization şi de la metroul suburban, inclusiv pe sectorul Doukissis Plakentias - Aeroport Atena. O zi pentru a denunţa austeritatea impusă de reforme.

Nici angajaţii care asigură transportul în comun (autobuze, inclusiv autobuzele Express care asigură legătura cu Aeroportul din Atena şi troleibuze) nu vor lucra în intervalul orar 05:00-9,00 şi 21:00 - până la sfârşitul programului orar zilnic.

De asemenea, controlorii de trafic aerian vor întrerupe activitatea în intervalul orar 10:00 - 13:00, perioadă în care nicio companie aeriană nu va opera spre şi de pe aeroporturile din Republica Elenă, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Companiile AEGEAN şi OLYMPIC AIR vor anula 6 zboruri şi vor modifica ora de plecare la alte 50 de zboruri. Se recomandă cetăţenilor români să verifice cu operatorii de turism orarul de zbor pentru biletele de avion achiziţionate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

CREDIT FOTO: Marina Constantinoiu

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră