Rușii și belarușii vor putea juca la Wimbledon în 2023: "decizie imorală" spune Ucraina

01 Apr 2023
Rușii și belarușii vor putea juca la Wimbledon în 2023: "decizie imorală" spune Ucraina

Sub presiunea ATP și WTA, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat vineri că acceptă rușii și bielorușii să participe în acest an, în ciuda războiului care se desfășoară în Ucraina, aplicând politica aplicată celorlalți evenimente de Grand Slam, scrie Le Monde.

„Intenția noastră actuală este să acceptăm participarea jucătorilor ruși și belarusi, cu condiția ca aceștia să concureze ca sportivi „neutri” și să îndeplinească condițiile relevante ”, a scris All England Lawn Tennis Club (AELTC) într-un comunicat de presă .

Organizatorii au adăugat că „ aceștor sportivi li se va interzice să-și exprime sprijinul pentru invazia rusă a Ucrainei” și că jucătorii „care primesc asistență financiară” din Rusia sau Belarus pentru a participa la turneu nu vor avea voie pe terenul Londrei. „Condamnăm întotdeauna total invazia ilegală a Rusiei și menținem sprijinul nostru profund pentru poporul Ucrainei” , a subliniat președintele AELTC, Ian Hewitt, asigurând că decizia anunțată vineri a fost „incredibil de greu” de luat.

Ucraina denunță decizia „imorală” a lui Wimbledon, care permite jucătorilor ruși să participe la turneu

Ucraina a cerut vineri guvernului britanic să nu elibereze vize jucătorilor de tenis ruși și belarusi, după ce organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să le permită să participe. „Decizia lui Wimbledon de a permite jucătorilor ruși și belarusi să participe este imorală. Și-a încheiat Rusia agresiunea sau atrocitățile sale", a spus pe Twitter șeful diplomației ucrainene, Dmytro Kuleba.

Alte stiri din Externe

Ultima oră