Rusia ar putea fi interzisă la Jocurile Olimpice de la Rio

18 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Rusia ar putea fi interzisă la Jocurile Olimpice de la Rio

Prin propunerea ca atleţii ruşi să fie interzişi atât la jocurile olimpice, cât şi cele paralimpice, WADA arată că nu se va limita doar la atleţii ruşi care au fost luna trecută în atenţia Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Atletism.

Conducerea executivă a Comitetului Olimpic Internaţional va susţine marţi o conferinţă telefonică pentru a discuta despre posibile sancţiuni ce includ participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Raportul dezvăluie un atac şocant şi fără precedent la adresa sportului şi a jocurilor olimpice", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach. "De aceea, IOC nu va ezita să ia cele mai dure sancţiuni posibile la nivelul fiecărei persoane sau organizaţii implicate", a mai spus el.

Directorul USADA, Travis Tygart, a trimis sâmbătă o scrisoare, semnată împreună cu omologul său de la agenția canadiană antidoping, un apel către președintele CIO, Thomas Bach, pentru excluderea totală a sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de la Rio, relatează agerpres.ro.

Conform şefului USADA, Raportul McLaren a demonstrat, dincolo de o îndoială rezonabilă, nivelul halucinant al corupției în rândul sportului și al guvernului rus.

În raportul McLaren se arată că laboratoarele antidoping din Moscova și Soci au protejat sportivii ruși dopați, în cadrul unui ''sistem de dopaj de stat securizat'', ''condus, controlat și supervizat'' de ministerul rus al Sporturilor, ''cu ajutorul activ al FSB, serviciile secrete ruse''.

''La sfârșitul Mondialelor de la Moscova, laboratorul (din Moscova) a pus deoparte eșantioane pozitive care urmau să fie schimbate prin înlocuirea urinei, înainte ca ele să fie trimise unui alt laborator potrivit instrucțiunilor IAAF'', se mai arată în raportul McLaren.

Alte stiri din Externe

Ultima oră