Rusia va intensifica atacurile asupra Siriei. "S-a instalat panica şi au loc dezertări"

03 Oct 2015
Rusia va intensifica atacurile asupra Siriei.
Rusia a anunţat sâmbătă că îşi va creşte numărul atacurilor aeriene în Siria şi că doreşte să coopereze cu toate ţările interesate, informează Reuters. 

"Nu numai că vom continua atacurile, dar le şi vom intensifica", a declarat  Andrei Kartapolov, din Statul major al Armatei ruse, conform agenţiei Ria Novosti.

Atacurile aeriene declanşate de Rusia în Siria, unde SUA conduce o coaliţie de trupe aeriene şi terestre aparţinând unor state din regiune implicate în războiul civil ce durează de 4 ani, au fost aspru criticate de americani şi aliaţii săi.

Kartapolov a mai spus că forţele aeriene ruseşti au ţintit peste 50 de obiective ale Statului Islamic în peste 60 de raiduri desfăşurate pe parcursul a trei zile. 

El a mai spus că atacurile au redus semnificativ potenţialul militar al teroriştilor din Siria, fiind ţintite în principal centre de comandă, depozite de armament şi ateliere unde se fac arme.

"S-a instalat panica şi au loc dezertări din rândurile lor. În jur de 600 de mercenari şi-au părăsit posturile şi încearcă să ajungă în Europa", a mai spus responsabilul rus 

Înainte de lansarea atacurilor, Rusia a avertizat SUA, recomandându-le americanilor să-şi sisteze zborurile în zona în care operează forţele aeriene ruseşti, precum şi eliminarea tuturor specialiştilor pe care îi finanţează din aceste zone, a adăugat Kartapolov.

"Americanii ne-au spus în timpul discuţiilor că nimeni, în afara teroriştilor, nu s-a aflat în regiune", a precizat oficialul rus, referindu-se la zona în care acţionează forţele aeriene ruseşti.

”Acțiunile Rusiei consolidează poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic”, a declarat președintele american, Barack Obama, care a subliniat că respinge poziţia Rusiei, care consideră că toate forţele care luptă împotriva regimului de la Damasc ar fi "terorişti".

"Problema în Siria este Bashar al-Assad şi acţiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie să înceteze", a declarat Obama în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră