Rusia este invitată la comemorarea a 80 de ani de la debarcarea în Normandia dar fără Putin

16 Apr 2024
Rusia este invitată la comemorarea a 80 de ani de la debarcarea în Normandia dar fără Putin

Vladimir Putin nu este invitat din cauza „războiului de agresiune” rusesc din Ucraina, a anunțat marți Mission Libération responsabilă cu organizarea comemorării, scrie Le Figaro

Rusia va fi invitată la sărbătorile a 80 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia la începutul lunii iunie, dar nu și președintele său Vladimir Putin din cauza „războiului de agresiune” rusesc din Ucraina, a anunțat Misiunea de Eliberare responsabilă cu organizarea acestei comemorări.

„Având în vedere circumstanțele (ofensiva rusă în Ucraina), președintele Putin nu va fi invitat ”, a indicat organizatia. 

„Rusia va fi, totuși, invitată să fie reprezentată, astfel încât să fie onorate importanța angajamentului și sacrificiilor popoarelor sovietice, precum și contribuția sa la victoria din 1945”, a adăugat comunicatul transmis de postul Europe1

În ciuda situației geopolitice, este într-adevăr dificil să se facă fără prezența Rusiei, deși URSS nu a participat direct la Debarcarea din 6 iunie. Ea a făcut posibil acest lucru plătind cel mai mare preț în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aproape 27 de milioane de sovietici au murit luptând împotriva Germaniei .

Alte stiri din Externe

Ultima oră