Rusia anunţă sancţiuni economice împotriva Turciei

28 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Rusia anunţă sancţiuni economice împotriva Turciei


Conform unui decret semnat de preşedintele rus, Vladimir Putin, măsurile vizează importurile din Turcia, activitatea companiilor turcești din Rusia, precum și cetăţenii turci care lucrează pentru companii rusești. Decretul cere oprirea zborurilor charter între cele două țări.

Astfel, începând de la 1 ianuarie 2016, angajatorii ruși "nu vor mai putea să recruteze personal dintre cetățenii Republicii Turcia", limitându-se și posibilitatea pentru "organizațiile sub jurisdicție turcă" de a lucra pe teritoriul rus.

Decretul mai prevede, fără a stabili o dată, "interdicția sau limitarea importurilor anumitor tipuri de mărfuri venind din Republica Turcă", în baza unei liste care urmează să fie stabilită de guvernul rus dar care nu a fost încă făcută publică. Guvernul rus va trebui, totodată, "să stabilească o listă de bunuri și servicii la care măsurile economice nu se vor aplica".

De asemenea, companiile aeriene turce vor fi supuse mai multor controale pe teritoriul rus, din raţiuni de securitate. Decretul oficializează și restabilirea regimului vizelor pentru turci.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a refuzat să prezinte scuze Rusiei după doborârea avionului. Vineri, el a acuzat Moscova că se " joacă cu focul " în operațiunile sale din Siria, iar sâmbătă preşedintele turc s-a declarat întristat de doborârea avionului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră