Rusia amenință SUA: Noile sancțiuni nu vor rămâne fără răspuns!

01 Aug 2015
Rusia amenință SUA: Noile sancțiuni nu vor rămâne fără răspuns!
Moscova acuză Washingtonul că duce o politică de accentuare a confruntării în relaţia cu Rusia şi a avertizat că noile sancţiuni ale SUA împotriva unor companii şi cetăţeni ruşi nu vor rămâne fără răspuns.

„Prin noile sancţiuni, SUA au demonstrat încă o dată că au ales accentuarea confruntării. Astfel de acţiuni provocatoare nu numai că distrug relaţiile ruso-americane, dar ele nu contribuie nici la cooperarea în soluţionarea altor probleme ale lumii. Desigur că aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns din partea noastră”, se arată într-o declaraţie a Ministerului rus de Externe, potrivit Interfax şi TASS.

SUA au anunţat joi noi sancțiuni la adresa unor firme rusești, operatori portuari din Crimeea și foști oficiali ucraineni, acuzați că au încercat să eludeze sancțiunile americane contra Rusiei și separatiștilor pentru rolul lor în conflictul din Ucraina.

Departamentul Trezoreriei a impus măsuri contra a opt entități și persoane fizice care i-au acordat sprijin lui Ghennadi Timcenko, un comerciant de gaz marcant sancționat anterior pentru presupusele sale legături cu Kremlinul. De asemenea, au fost vizate două entități ce ar fi acordat sprijin lui Boris Rotenberg, un om de afaceri rus și aliat al președintelui Rusiei Vladimir Putin.

La sfârșitul lunii iunie, europenii au prelungit oficial până la sfârșitul lunii ianuarie 2016 sancțiunile economice grele impuse Rusiei pentru rolul ei în conflictul din Ucraina.

Noile sancțiuni americane au fost de asemenea impuse ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră