RUŞI. ŞI TURCI. Schimb dur de REPLICI între Putin şi Erdogan. Cine datoarează scuze şi cui

27 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
RUŞI. ŞI TURCI. Schimb dur de REPLICI  între Putin şi Erdogan. Cine datoarează scuze şi cui

Turcia nu datorează Rusiei nicio scuză pentru doborârea săptămâna aceasta a avionului rus de război, i-a replicat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan preşedintelui rus Vladimir Putin, care a reproşat Ankarei acest lucru. Putin a criticat  Turcia pentru că nu şi-a cerut scuze pentru faptul că avioane de vânătoare turceşti de tip F-16 au doborât un bombardier rusesc de tip Su-24 care se întorcea dintr-o misiune de susţinere a forţelor guvernamentale siriene.

CONFLICT MOCNIT RUSO-TURC

„Nu am auzit încă vreo scuză de la cel mai înalt nivel în Turcia. Şi nici propuneri de despăgubire pentru pagubă ori promisiuni de a-i pedepsi pe autori pentru crima comisă“, a declarat Putin citat de agenţia rusă Tass.  "Eu cred că dacă există vreo parte care trebuie să-şi ceară scuze, atunci nu noi suntem acea parte. Cei care ne-au încălcat spaţiul aerian sunt cei care este nevoie să-şi ceară scuze", a declarat Erdogan într-un interviu pentru CNN International.

Ankara afirmă că avionul rusesc i-a traversat spaţiul aerian în pofida unor avertismente repetate, timp de cinci minute, în timp ce Moscova insistă că bombardierul s-a aflat în spaţiul aerian sirian tot timpul. Un pilot rus a fost ucis, se pare într-un tir de mitralieră al unor rebeli sirieni, iar altul a aterizat în siguranţă şi a fost salvat de către forţe speciale ruse şi siriene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră