Rușii au deschis cutia neagră a bombardierului doborât de turci. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ministerul Apărării (VIDEO)

22 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Rușii au deschis cutia neagră a bombardierului doborât de turci. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ministerul Apărării (VIDEO)

“Citirea datelor de pe cardurile de memorie nu a fost posibilă din cauza daunelor interne", a declarat generalul Serghei Bainetov, directorul adjunct pentru siguranța zborurilor din cadrul Forțelor Aeriene Ruse. Oficialul rus a precizat că va fi nevoie de “destul de mult timp” pentru a se înregistra progrese.

Doborârea avionului Suhoi-24 de către avioane de vânătoare turceşti de tip F-16 a provocat o gravă criză diplomatică între Moscova şi Ankara.

Turcia afirmă că avionul a intrat în spațiul său aerian și a ignorat mai multe avertismente radio, în timp ce Rusia neagă și denunță o provocare deliberată.

"Avem suficiente probe care arată că avionul rusesc nu a încălcat spaţiul aerian turc", a declarat generalul Serghei Dronov din cadrul forţelor aeriene ruse, adăugând că aeronava a fost doborâtă în timp ce se afla în Siria, la 5,5 kilometri depărtare de frontiera turcă.

Recent, Vladimir Putin a spus că o analiză a cutiei negre va permite stabilirea traiectoriei și a coordonatelor bombardierului în momentul în care a fost doborât.

Președintele rus a avertizat, de altfel, că descifrarea cutiei negre, indiferent de conținutul său, nu va duce la schimbarea atitudinii Rusiei și nu va atenua nemulțumirea față de Turcia după "această lovitură trădătoare".

Alte stiri din Externe

Ultima oră