Românul care doarme pe stradă pentru a avea grijă de lumânările și florile depuse în memoria victimelor de la Manchester (VIDEO)

26 Mai 2017
Românul care doarme pe stradă pentru a avea grijă de lumânările și  florile depuse în memoria victimelor de la Manchester (VIDEO)

Un adolescent român a impresionat opinia publică din Marea Britanie, după ce a decis să doarmă în Piaţa Williamson, din Liverpool, pentru a păzi florile şi lumânările depuse acolo în memoria victimelor atentatului de luni seara de la Manchester, relatează "The Liverpool Echo".

Michael Nieg este numele adolescentului, probabil deformat de reporterii britanici. El locuiește în Liverpool alături de sora sa.

Michael a ales să doarmă într-un sac de dormit în Piața Williamson din Liverpool, și are grijă să aprindă lumânările, să îngrijească florile și a cumpărat caiete pe care le-a transformat în cărți de condoleanțe, notează 

Michael a ales să doarmă într-un sac de dormit, în piaţă, şi are grijă să aprindă lumânările, să îngrijească florile şi să cumpere caiete pentru a le transforma în cărţi de condoleanţe, scrie "The Liverpool Echo".

Începând de marţi dimineaţă, Michael - care nu vorbeşte bine engleza - este prezent în piaţă şi, deşi nu are un loc de muncă, şi-a cheltuit banii personali pentru a îngriji cum poate mai bine locul.

"Am aşezat florile şi apoi el a venit spre mine şi a trecut chiar prin locul de omagiere, iar eu m-am gândit: cine este acest tip? Tocmai mă pregăteam să îi atrag atenţia să nu meargă pe acolo. Dar a turnat apă florilor mele. A fost un gest mic, dar atât de mare ca valoare umană. Pur şi simplu a turnat apa şi apoi m-a luat în braţe“, a povestit jurnaliștilor un student la Liverpool Media Ac

"I-am spus că trebuie să se ducă acasă şi să doarmă, dar el spune că nu. Inima îi este plină de iubire pentru oamenii din Liverpool. Engleza sa nu este bună, aşa că mă cheamă pe mine când are nevoie de ajutor cu ce spun oameni, dar acum îmi spune frate. I-am spus ieri: aş fi mândru să îţi spun fratele meu“, a relatat un alt britanic.

Toate bune și frumoase, dacă ar fi vorba doar de sentimente umane, de înfrățire. De aici, din est, lucrurile pot avea și o altă imagine, mai urâtă, mai sumbră, fără naivitate... Dacă Michael n-are loc de muncă, nu cumva gestul său e pornit tocmai pentru a stârni simpatia trecătorilor și a câștiga ceva bani de pe urma puternicului afect generat de drama prin care au trecut britanicii? Doar un gând, să nu dăm cu piatra încă!

Alte stiri din Externe

Ultima oră