ISIS a inclus România în COALIŢIA DIAVOLILOR: "Flăcările războiului vă vor arde pe dealurile morții!"

27 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
ISIS a inclus România în COALIŢIA DIAVOLILOR:

Organizația teroristă Stat Islamic a publicat pe internet un material video de propagandă în care amenință 60 de țări, între care și România, despre care jihadiștii susțin că fac parte din COALIŢIA DIAVOLILOR.

Înregistrarea, care durează puțin peste 4 minute, ironizează SUA, teroriștii afirmând că operațiunile militare din Irak și Afganistan i-au demoralizat pe soldații americani.

În filmul publicat online în urmă cu două zile apar steagurile a 60 de țări, printre care și cel al României. Extremiștii spun despre aceste națiuni că fac parte dintr-o coaliție globală ce luptă împotriva Statului Islamic. Potrivit înregistrării video, în „coaliţia diavolului” mai figurează țări precum Marea Britanie, SUA, Japonia, Canada, Franţa, Australia, Republica Moldova, Ucraina, Bosnia-Herţegovina, Malta, Elveţia sau Israel.

Totodată, ISIS anunță că şi-a extins teritoriul, afirmând că este deja mai mare decât Marea Britanie şi de opt ori cât Belgia.

ISIS romania

"America, pretinzi că ai cea mai mare armată din istorie. Poate că ai multe arme și mulți militari, însă le lipsește voința și sunt speriați de înfrângerile suferite în Irak și Afganistan. Ei se întorc de acolo morți sau cu gânduri sinucigașe, peste 6.500 dintre ei luându-și viața în fiecare an", susțin teroriștii.

În mesajul transmis de ISIS, jihadiștii acuză SUA că mint în legătură cu numărul luptătorilor săi uciși în raidurile aeriene.

Filmul se încheie cu un citat din Coran.

Potrivit Daily Mirror, materiale video similare au fost publicate în același timp pe site-uri din Franța, Rusia sau Turcia. (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră