România, în topul țărilor cu cele mai tinere mame (Eurostat)

13 Mai 2015
România, în topul țărilor cu cele mai tinere mame (Eurostat)
Vârsta medie la care femeile din România devin mame este de 25,8 ani, cele din Bulgaria devin mame la 25,7 ani. Potrivit Eurostat, cele două țări sunt pe primele două locuri la capitolul ”cele mai tinere mame”.

La nivel european, vârsta medie la care femeile devin mame este de 28,7 de ani, relevă un studiu publicat miercuri, de Oficiul de statistică al UE. Documentul a fost publicat înaintea Zilei Internaționale a Familiilor și a fost realizat pe baza datelor disponibile în 2013. În general, femeile din Europa Centrală și de Est dau naștere primului copil la o medie inferioară celei înregistrate în alte state membre ale UE.  In Letonia, Estonia, Polonia, Lituania și Slovacia, femeile care devin mame fac acest lucru în jurul vârstei de 26 de ani, iar o femeie germană naște prima dată la vârsta medie de 29,3 ani.

În România, rata nașterii primului copil de către mame tinere a fost de 15,6% din numărul total de nașteri la nivel național, țara noastră fiind urmată de Bulgaria (14,7%), Ungaria (11%), Slovacia (9,9%), Letonia (9,1%) și Marea Britanie (8,2%). Ratele cele mai mici se înregistrează în Cipru, Luxemburg (câte 2,4%), Olanda (2,2%), Slovenia (1,9%) și Italia (1,8%). (M.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră