23 de români, sclavi în Irlanda!

28 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
23 de români, sclavi în Irlanda!

Este vorba despre 23 de persoane de naţionalitate română forţate să trăiască în condiţii deplorabile, într-o singură casă, fără acces la banii pentru care erau puşi să muncească, scrie independent.ie.

Poliţia a descoperit 23 de muncitori captivi într-o casă din Castletown, Kilpatrick, după ce unul dintre captivi a reuşit să fugă şi să alerteze forţele de ordine.
Ofiţerii de poliţie au arestat şase suspecţi, membri ai unei reţele de trafic de persoane, care îi aduseseră în Irlanda pe cei 23.

Suspecții sunt trei bărbați de 40 de ani, două femei de 60 de ani și o tânără de 18 ani, toți de origine română.

Cei 23 de români munceau pentru o firmă de deșeuri, unde ajunseseră, potrivit poliției, prin intermediul unei agenții de recrutare. Poliţia speră să poată interoga angajaţi ai agenţiei, pentru a afla dacă ştiau de condiţiile în care urmau să lucreze românii.

Un specialist în drepturile omului a declarat că acesta este doar vârful icebergului. El a spus că există sute de oameni în aceeași situație, în Irlanda. Numai organizația pe care o reprezintă s-a ocupat de 200 de astfel de victime.

Victimele au fost cazate temporar în două centre de primire și au primit asistență și îngrijire, primind şi un traducător, care să îi ajute să răspundă la interogatorii.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră