Trei români, suspecţi de proxenetism şi trafic de carne vie, arestaţi în Marea Britanie

27 Iul 2015
Trei români, suspecţi de proxenetism şi trafic de carne vie, arestaţi în Marea Britanie
Trei români au fost arestaţi în Marea Britanie în cadrul unei anchete privind traficul de carne vie şi exploatare sexuală. Cei trei, în vârstă de de 33,35 şi 42 de ani, sunt bănuiţi că au adus patru femei din România pe care le obligau să se prostitueze, scrie independent.ie.

Cele patru femei au fost descoperite de poliţişti în urma unor descinderi în oraşul Preston, Lancashire, din Anglia.  Cei trei români sunt în custodia Poliţiei pentru a fi interogaţi, iar victimele primesc ajutor specializat. 

"Acest domeniu este complex şi identificarea traficului uman sau a sclaviei moderne este dificilă. În multe cazuri, grupurile de crimă organizată se află în spatele traficului de fiinţe umane din Marea Britanie şi vizeză persoanele cele mai vulnerabile. Acţiunile de astăzi arată angajamentul nostru de a aborda aceste probleme şi de a încuraja cât mai multe victime de a ieşi la lumină ştiind că există cineva care să le ajute. Aş vrea să încurajez pe oricine suspectează că cineva este tratat astfel pentru a ne contacta şi a-i oferi ajutor", a declarat inspectorul Paul McLernon de la Jandarmeria Lancashire.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră