Polițiștii britanici ar putea învăța limba română

21 Iul 2015
Polițiștii britanici ar putea învăța limba română
De astăzi, toți britanicii care vor să se angajeze în Poliția Metropolitană ar trebui să poată vorbi o a doua limbă, pe lângă ce engleză. Un afiș pentru recrutare, făcut public pe internet de Met Police spune că pe lângă engleză, cei ce vor să se alăture Met Police trebuie să știe una dintre cele 14 limbi străine menționate în anunț. Printre cele 14 se găsesc limba italiană, germană, turcă, portugheza. Greacă, bengali sau hindi. Dar nu și limba română.

Lipsa din această listă a unor limbi vorbite în Londra a atras imediat atenția. În capitala Regatului Unit se vorbesc peste 300 de limbi, iar lista, spun unii, nu este de loc reprezentativă. Cei care critică această inițiativă deja se întreabă de ce pe ea nu apare gujurati (un dialect din India), limba română sau mandarina. În schimb, apare germana, destul de rară în regat.
Andrew Boff, liderul Conservatorilor din London Assembly a descris lista drept bizară și a spus că lista pare făcută la întâmplare. El a remarcat lipsa limbei lituaniene, a chinezei-mandarine dar și a altora.

Ca urmare a dezbaterilor, este posibil ca lista să sufere unele modificări, iar cum la Londra muncesc peste 100.000 de români, limba română se intre pe listă...
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră