O tânără, la un hotel din Marea Britanie: ”Ne pare rau, nu primim români"

22 Iul 2015
O tânără, la un hotel din Marea Britanie: ”Ne pare rau, nu primim români
Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani, absoventă a Universităţii din Hull, specializarea Criminologie medico-legală, a vrut să se cazeze într-o cameră pe care o rezervase online la Holiday Inn Express, din Hull, Marea Britanie. Când a văzut că este româncă, recepționerul i-a spus ca rezervarea nu mai este valabilă: ”Ne pare rău, nu primim români”.

"A fost o experienţă îngrozitoare şi de-a dreptul şocantă", a declarat Alecsandra, pentru The Telegraph.

"S-a uitat rapid pe actul meu de identitate şi a spus că nu pot să stau în hotel. Am încercat să-i arăt permisul de conducere britanic, dar mi-a spus că nu pot sta în hotel pentru că sunt din România".

"Am fost foarte derutată şi nu am înţeles de ce fac asta. În jurul meu erau şi alţi clienţi care aşteptau. Am fost foarte umilită şi nu vreau să fiu umilită pentru că sunt din România", a spus Alecsandra.

Tânăra a părăsit hotelul. Abia după ce a făcut plângere la poliţie a aflat de ce recepţionerul s-a comportat aşa. Hotelul are o politică de verificare a oaspeţilor pe care îi bănuiesc că săvârşesc acte ilegale după ce au descoperit că femei din România închiriau camere pentru prostituţie.

Managerul hotelului, Debra Hutchins, a refuzat să comenteze motivele pentru care tânăra a fost refuzată, dar a susţinut totuşi că nu este un caz de discriminare rasială. Reprezentantul poliției locale, Tony Cockerill, a declarat că hotelul își va revizui politica și s-a declarat mulțumit că românca a acceptat scuzele managerului hotelului.

Foto: The Telegraph
Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani

Alte stiri din Externe

Ultima oră