O româncă de 20 de ani s-a înecat într-un lac din Munchen

07 Iul 2015
O româncă de 20 de ani s-a înecat într-un lac din Munchen
Momente de groază pentru prietenii unei tinere de 20 de ani din Munchen. Originară din România, fata s-a aventurat duminică după-amiază în apele lacului Riemer See din capitala Bavariei, fără să știe să înoate.  

A fost însoțită de colegul ei de muncă, care, la rândul lui, nu știa să înoate. Primii metri ai lacului reprezintă o terasă, unde apa nu depășește un metru. Fără să știe că la o distanță foarte mică urmează un abis, unde apa adâncimea apei măsoară pe alocuri chiar și 15 metri, ei s-au aventurat și mai mult.

După câteva secunde au dispărut amândoi. Tânărul a reușit să se agațe de terasă și să se salveze, în timp ce fata a dispărut în adâncuri. A fost alertat postul de salvamari. Aceștia au intervenit cu rapiditate, însă au găsit trupul fetei abia după 10 minute de căutări.

Au reușit să o resusciteze și a fost transportată în stare critică la spital. După mai multe intervenții chirurgicale, medicii au fost nevoiți să constate luni decesul ei.

“Vestea a fost un șoc pentru voluntarii de la centrul salvamarilor. Decesul ei aduce din nou în atenție măsurile de securitate de la Riemer See. Localnicii cer un post permanent de salvamar pe marginea lacului”, notează Abendzeitung din Munchen.

“Tânăra nu știa să înoate. Nici dacă aveam un post de salvamar nu puteam să împiedicăm decesul ei tragic. Duminică dupa-amiază au fost 6000 de oameni în jurul lacului. Nu îi putem avea pe toți în raza vizuală.

Problema este numărul mare de persoane care se aventurează în apă, deși nu știu să înoate. Aproape 80% dintre victimele din rândul tinerilor între 15 și 30 de ani nu știau să înoate”, a declarat pentru sursa citată Peter Behrhohm, purtător de cuvânt al salvamarilor. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră