Pedeapsă dură pentru un român care a ascuns 14 refugiați în mașina sa

11 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Pedeapsă dură pentru un român care a ascuns 14 refugiați în mașina sa

Din când în când sunt depistați de poliția de frontieră din Austria. De multe ori, cărăușii sunt români, iar pedepsele nu sunt tocmai de neglijat.

Recent a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu executare un cărăuș român, care transporta refugiați din Italia în Germania. Mașina sa a fost oprită de polițiștii austrieci în Schonberg, în apropriere de Innbruck, fiindcă părea mult prea încărcată.

Când au deschis ușile, din microbuzul de opt persoane au coborât 14 refugiați din Egipt și Siria. Pentru traficarea persoanelor în condiții inumane, românul risca o pedeapsă între șase luni și cinci ani.

Avocatul său, Roland Seeger, i-a recomandat să își recunoască vinovăția. Chiar și așa, el a negat acuzațiile și a susținut că pasagerii i-au comunicat că au acte legale pentru intrarea în UE.

După ce pasagerii au declarat în fața instanței că soferul nici nu i-a intrebat de acte, ci doar le-a luat 600 de euro, românul si-a recunoscut fapta.

Conform Tiroler Tageszeitung, judecătoarea Heidemarie Paul a considerat că nu se poate vorbi de condiții inumane, astfel că a decis o pedeapsă de un an și trei luni de închisoare cu executare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră