Român, judecat pentru trafic de imigranţi în Ungaria

01 Iun 2018
Român, judecat pentru trafic de imigranţi în Ungaria

Parchetul a pus sub acuzare un bărbat de cetăţenie română, care a încercat să transporte în spaţiul pentru marfă al camionetei sale 28 de imigranţi ilegal prin Ungaria în Europa de Vest - a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului General al judeţului Csongrád, scrie agenţia ungară de presă MTI, citată de hirado.hu

Ferenc Szanka a comunicat că bărbatul aflat în arest preventiv este acuzat de trafic de migranţi prin adăpostirea mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei.

Poliţiştii au controlat camioneta condusă de inculpat în data de 8 octombrie 2017 la punctul de popas aflat de-a lungul autostrăzii M43 în zona localităţii Kéthalom şi au găsit în spaţiul pentru marfă al acesteia 28 de migranţi care s-au declarat a fi cetăţeni irakieni, iranieni şi afgani.

Conform rechizitoriului, şoferul a promis că va transporta aceste persoane în Europa de Vest în schimbul unei sume de bani. Nişte călăuze au recrutat călătorii la Timişoara, care s-au urcat în camionetă şi au pornit spre Ungaria. Au coborât din vehicul înaintea punctului de frontieră, au intrat în Ungaria trecând frontiera verde, după care s-au urcat din nou în camionetă în apropierea autostrăzii – a informat procurorul-şef.

Alte stiri din Externe

Ultima oră