Un român a vrut să devină fotbalist profesionist în Germania, dar va ajunge după gratii

05 Iun 2015
Un român a vrut să devină fotbalist profesionist în Germania, dar va ajunge după gratii
A plecat din România în Germania cu convingerea că este un fotbalist talentat și cu speranța că va reuși să se impună în fotbalul german. Realitatea din teren l-a făcut să se lase repede si să aleagă o cale complet greșită.  

A dezvoltat o pasiune pentru jocurile de noroc. Ajunsese să se împrumute aproape săptămânal de la un conațional cu sume de ordinul sutelor de euro. În momentul în care acesta i-a cerut 5.000 de euro înapoi, tânărul de 24 de ani a intrat în crize de idei.

 

L-a ”ajutat” tocmai cel căruia îi datora banii. I-a transmis că datoria sa poate fi ștearsă în totalitate dacă acceptă să plaseze bani falși pe piață, iar din restul ce îl primea de la oameni să își achite datoria.

 

Conform Augsburger Allgemeine Zeitung, tânărul a acceptat și s-a trezit cu o sumă uriașă de bani pentru care creditorul său platise doar 20% în Bologna și Roma. Banii erau ascunși într-un ursuleț de pluș și au ajuns în posesia tânărului.

 

200 de bancnote de 50 euro urmau să fie distribuiți de el. S-a pus pe treabă și a început să își cumpere produse din magazine, cârciumi și să achite și la frizerie. Norocul său s-a terminat la un bordel. A încercat să plătească serviciile unei prostituate tot cu bani falși, însă proxeneții s-au prins și l-au dat pe mâna poliției.

 

Banii falși proveneau de la rețeaua mafiei italiene ”Falsari” din Napoli. “Este destul de usor să te prinzi fiindcă toate bancnotele au aceeași serie și este folosită mereu aceeași imprimantă. De obicei, li se recomandă să nu facă plăți mai mari de 50 euro, ca să nu fie prinși”, susține un expert, pentru sursa citată.

 

Tânărul a fost arestat în locuința surorii sale. În urma percheziției s-au găsit alte 150 de bancnote false. Ghinionul surorii sale este și prezența câtorva bancnote în geanta ei. Astfel a trebui și ea să dea explicații în fața instanței.


Românca a susținut că fratele ei a plătit o cafea cu bani falși în cafeneaua în care lucra ea. Astfel, când ea și-a încasat salariul, șeful a plătit-o din casă și banii falși au ajuns la ea. Judecătorul a crezut-o și a fost achitată, în timp ce fratele ei va petrece doi ani și șase luni în spatele gratiilor. (I.D)


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră