ACCIDENT TERIBIL. Român de 26 de ani, ucis de curentul produs de un tren în Germania

28 Iun 2015
ACCIDENT TERIBIL. Român de 26 de ani, ucis de curentul produs de un tren în Germania
Tragedie inimaginabilă în noaptea de joi spre vineri în localitatea Feuerbach, în apropiere de orașul german Stuttgart. Un tânăr de 26 de ani, de origine română, a fost găsit fără suflare lângă șinele de cale ferată.  

Conform Stuttgarter Zeitung, anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta se ducea spre casă în apropriere de calea ferat[, când a fost surprins de curentul produs de un tren de mare viteză (ICE). “El s-a dezechilibrat, s-a lovit cu capul de șine și a decedat pe loc”, susține poliția locală.

Nimeni din tren nu a observat incidentul. „La acea viteză și în întuneric este aproape imposibil să observe cineva ceva”, a subliniat un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn. Se pare că tânărul nu era singur.

„Este vorba despre un însoțitor, un bărbat de 31 de ani, care însă nu ne-a putut ajuta cu prea multe informații. El nu vorbește germană și este tot de origine română. În urma accidentului, el se află încă în stare de șoc. El a alarmat poliția apelând numărul de urgență”, confirmă reprezentanții poliției.

Accidentul s-a produs la ora locală 03.20 pe terasamentul de cale ferată dintre Feuerbach și Zuffenhausen. Cei doi nu au conștientizat că se află în pericol. „Curentul produs de un tren este adesea subestimat. Trenul nici măcar nu l-a atins. Oamenii trebuie să știe că există trei pericole: procesul de frânare este greoi, trenul este auzit prea târziu, iar viteza de deplasare produce un curent adesea subestimat”, adaugă reprezentantul căilor ferate germane.

„Zona în care s-a produs accidentul are o limitare de viteză de 100 km/h. Chiar și la o viteză de 80 km/h, trenul are nevoie de o distanță de frânare de 1000 de metri pentru a se opri. Chiar și în timpul zilei, în cazul în care conductorul i-ar fi observat pe cei doi, nu ar fi putut frâna suficient de mult încât să evite accidentul”, a mai spus acesta. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră