Un român a îndesat telefoane furate în pantaloni până i-au căzut de pe el

29 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un român a îndesat telefoane furate în pantaloni până i-au căzut de pe el

El a furat telefoane mobile în valoare de 18.000 de lire sterline la un concert Libertines din Birmingham. Emanuel Paraschiv a fost arestat după ce poliția a observat comportamentul său suspect la concertul de la Barclaycard Arena din 27 ianuarie.

Ei l-au percheziţionat pe tânărul de 31 de ani şi au fost şocaţi când au găsit cele 38 de telefoane pe cracii pantalonilor, prinşi la gleznă, pentru a nu le pierde. Compatriotul său, Marius Bazura, 30 de ani, care venise şi el cu pantalonii pregătiţi, a fost oprit de poliție înainte de a intra la concert. Ambii români au fost condamnaţi vineri la câte trei ani de închisoare de o instanţă din Birmingham.

La audierile din instanţă, cei doi au spus că veniseră în Marea Britanie cu câteva săptămâni înainte de concert. Aveau puţini bani la ei şi voiau să se angajeze. Avocatul lor, Joseph Keating, a spus că cei doi români au fost corupţi de alţi conaţionali să adere la o bandă de hoţi.

Conform procurorului Patrick Sullivan, banda de hoţi era formată numai din români. Când furau, unul dintre hoţi stătea în faţă, şterpelea telefonul şi îl plasa complicelui aflat în spatele său. Ei purtau pe sub pantaloni şorturi sau o pijama strânsă la glezne în care colectau telefoanele furate. Prin crearea aşa numitului buzunar al braconierilor, hoţii se protejau de un eventual control la porţile de acces.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră