Un român a provocat o alertă teroristă în Londra, din cauza mesajului de pe rulotă

05 Aug 2015
Un român a provocat o alertă teroristă în Londra, din cauza mesajului de pe rulotă
Un român de 42 de ani a pus pe jar poliția din Londra, după ce s-a plimbat prin capitala Marii Britanii cu o rulotă pe care scria ”Iran is great” (Iranul este mare n.red.). Poliția a intrat în alertă teroristă atunci când Cristian Ivan, român căsătorit cu o franțuzoaică, stabilit în Germania, și-a parcat autovehiculul în fața Muzeului de Științe.

Potrivit BBC, clădirea a fost evacuată, iar muzeul a fost închis pentru două ore. Ivan a explicat că nu și-a dat seama că a făcut ceva rău, mai ales după ce paza muzeului l-a văzut când a parcat rulota și a intrat împreună cu soția și fiul lor, Lucas, în vârstă de opt ani, în muzeu. Când a fost anunțată evacuarea, familia Ivan a ieșit afară și a văzut zeci de mașini de poliție în jurul rulotei. Polițiștii spărseseră geamul, pentru a pătrunde în interior și pentru a cauta presupuse materiale explozive.

Cristian Ivan s-a îndrăgostit de Iran în 2010, atunci când a vizitat țara arabă. El a explicat, miercuri, pentru Digi 24, că ”Este vorba despre un mesaj de pace pe care-l răspândim. Această ţară are un renume negativ. Vrem să le mulţumim şi iranienilor pentru modul deosebit în care ne-au primit”.

Tot pentru postul românesc de televiziune, omul a povestit ce s-a întâmplat în Londra: „Am observat că geamul de la uşa şoferului era spart, cioburi pe jos. În primă instanţă m-am gândit că sunt hoţi care ne-au spart maşina, am fost un pic derutat că totul s-a întâmplat la zece metri de intrarea muzeului, unde este un ofiţer. Acest ofiţer mi-a spus că poliţia a fost cea care mi-a spart maşina. El mi-a spus că maşina era un vehicul dubios, cu mesaj dubios”.

Românul a depus o plângere la poliţie, în care a cerut explicaţii şi despăgubiri pentru geamul spart.

Alte stiri din Externe

Ultima oră