Criza refugiatilor.Cehia cere interventia NATO.Azilantii economici vor fi expulzati

26 Aug 2015
Criza refugiatilor.Cehia cere interventia NATO.Azilantii economici vor fi expulzati
Criza refugiatilor capata accente dramatice.Vicepremierul ceh, Andrej Babis a cerut public inchiderea spatiului Schengen pentru a opri afluxul de refugiati. El isi justifica aceasta cerere prin faptul, ca majoritatea tarilor din Schengen sunt impotriva primirii acestor imigranti.

Mai mult, oficialul slovac sugereaza chiar interventia NATO pentru a supraveghea granitele europene pentru ca e clar ca statele UE sunt depasite de situatie.

Oficialul ceh doreste ca imigrantilor sa li se explice ca in Europa ajung someri si nu pot beneficia de sistemul asigurarilor sociale.

Si Polonia are reticente fata de primirea imigrantilor si cere UE sa faca o distinctie clara intre imigranti economici si refugiati.

Totodata , Varsovia spune ca nu poate primi mai mult de 2000 de refugiati desi Bruxeless-ul vrea un numar mai mare.

In acest timp Germania a decis sa nu-i mai expulzeze pe refugiati, in primul rand pe cei care vin din zona conflictului sirian.

Ulterior toate cererile de azil vor fi examinate,declara autoritatile, vor fi peste 800.000 de cereri dar toate care sunt motivate economic vor fi respinse.

Criza capata amploare, numarul refugiatilor este in crestere, multe tari se tem de acest fenomen si nu sunt incantate de varianta gazduirii imigrantilor.

Si, de remarcat, Romania nu are nicio pozitie in aceasta problema, probabil ca vom gazdui cota repartizata de UE dar oficialitatile nu s-au pronuntat deloc asupra acestui fenomen.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră