Reuniune de URGENȚĂ a Consiliului de Securitate al ONU

05 Iun 2015
Reuniune de URGENȚĂ a Consiliului de Securitate al ONU
Consiliul de Securitate al ONU a fost convocat vineri, pentru o reuniune de urgență, în cadrul căreia se va discuta situația din Ucraina, după noile violențe din estul separatist. Reuniunea a fost cerută de Lituania, după ce președintele Ucrainei, Petro Porosenko a afirmat ca peste 9.000 de soldati rusi se afla in prezent in estul țării, relateaza Daily Sabah, care citează AFP.

Kievul a avertizat impotriva amenintarii "de proportii", pe care o reprezinta reluarea atacurilor rebelilor in estul Ucrainei, unde cel putin 26 de persoane au fost ucise in ultimele 24 de ore, Rusia avertizand la randul ei ca procesul de pace risca "sa fie spulberat".

Confruntările militare s-au intensificat, începând de miercuri, în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi. Cel puţin 80 de rebeli proruşi au murit, iar alţi aproximativ 100 au fost răniţi în confruntările produse joi în estul Ucrainei, a anunțat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene. Acordul de incetare a focului in estul ucrainean este in vigoare de la mijlocul lunii februarie, ca urmare a negocierilor de la Minsk destinate sa puna capat acestui conflict care a facut peste 6.200 de morti din aprilie 2014 si pana acum.

Alte stiri din Externe

Ultima oră