Remaniere la sânge. Miniștrii care s-au opus reformelor, maziliți de Tsipras

17 Iul 2015
Remaniere la sânge. Miniștrii care s-au opus reformelor, maziliți de Tsipras
Premierul grec Alexis Tsipras a anunțat remanierea guvernului condus de el, după ce o parte a reprezentanșilor partidului său în Parlament s-a opus pachetului de reforme cerute de creditori.

Astfel, Alexis Tsipras a înlocuit nu mai puțin de zece miniștri și viceminiștri din cadrul echipesi sale ăi care au votat împotriva măsurilor propuse de el. El i-a îndepărtat din guvernul său pe miniștrii fondatori, dar l-a menținut în post, în semn de bunăvoință, pe ministrul finanțelor Euclid Tsakalotos. Aceasta este prima remaniere de la venirea la putere a lui Tsipras în urmă cu șase luni.

Dintre cei care au plecat se numără ministrul energiei, Panagiotis Lafazanis, care a criticat public planul de ajutor aprobat de parlament. Au fost înlocuiți, de asemenea, miniștrul finanțelor și al apărării.

Reuters notează că Tsipras a fost slăbit de o revoltă în interiorul partidului său și care l-a forțat să se bazeze pe voturile opoziției pentru a trece pachetul de care Grecia are nevoie pentru a rămâne pe linia de plutire.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră