Regele Spaniei îndeamnă la “generozitate, solidaritate și responsabilite” față de criza refugiaților

12 Oct 2015
Regele Spaniei îndeamnă la “generozitate, solidaritate și responsabilite” față de criza refugiaților
Uniunea Europeană ar trebui să reacţioneze în contextul actualei crize de refugiaţi cu „generozitate, solidaritate şi responsabilitate", a afirmat regele Spaniei, Felipe al VI-lea, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.  

„Aş vrea ca Spania să continue în următorii ani să contribuie cu pasiune şi idei la succesul Europei", a declarat, la rândul său, Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European.

Felipe al VI-lea a atras atenția asupra „suferinţei extreme a celor care vin în Europa fugind de violenţă şi fanatism".

El a subliniat că aceştia sunt „sute de mii de refugiaţi ghidaţi de speranţă, care văd Uniunea Europeană drept un tărâm al păcii, prosperităţii şi justiţiei și pe care nu putem să-i dezamăgim".

El a adăugat că „această Cameră poate conta pe o Spanie loială şi responsabilă în privinţa proiectului european; pe o Spanie unită, mândră de diversitatea sa; pe o Spanie solidară, care respectă statul de drept".

Regele Spaniei a subliniat că leadership-ul Parlamentului European oferă un impuls puternic pentru integrarea Europei. „Să avem încredere în Europa, să avem încredere în noi înşine!", a încheiat el.

Regele Felipe al VI-lea a vorbit săptămâna trecută pentru prima dată Parlamentului European. Tatăl său, Regele Juan Carlos I, s-a prezentat de două ori în faţa Parlamentului: în 1986, la câteva luni după aderarea Spaniei la Comunităţile Europene, şi în 1989. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră