Refugiat afgan: Greșeala vieții mele! Prea multe probleme în Europa, prea frig, nimănui nu-i pasă de noi

08 Noi 2015
Refugiat afgan: Greșeala vieții mele! Prea multe probleme în Europa, prea frig, nimănui nu-i pasă de noi
La granița dintre Slovenia și Austria, un refugiat afgan n-a mai suportat umilința și s-a adresat presei de la fața locului.  

“Europa are prea multe probleme. E și prea frig aici, iar nimănui nu-i pasă de noi, mai ales pentru familiile cu copii mici este dramatic. Mai bine m-aș întoarce acasă”, spune Hashmat, un imigrant de 28 de ani, citat de Die Welt.

“Am făcut greșeala vieții mele venind aici. Acum trebuie să mergem mai departe. Nu există cale de întoarcere. Deja am trecut șapte sau opt granițe” , adaugă el.

Afganii reprezintă al doilea cel mai mare grup de refugiați din Europa, după cei din Siria.

Autoritățile germane sunt pregătite să trimită înapoi cât mai mulți refugiați afgani, dacă se va dovedi că provin din regiuni relativ sigure.

Ministrul afgan pentru refugiați, Hossain Alemi Balchi, avertizează că este o greșeală a Guvernului german, fiindcă problemele din Afganistan încă nu s-au soluționat.

Conform Convenției de la Geneva, Afganistanul este obligat să își reprimească toți cetățenii care nu primesc azil în străinătate. Cancelarul Angela Merkel propune un plan de reintegrare a acestora în Afganistan.

Ultimele cifre oficiale arată că doar anul acesta 120.000 de afgani și-au părăsit țara. Dintre aceștia 76.000 au migrat în Europa.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră