Referendum: Expulzarea străinilor infractori împarte Elveția în două tabere

28 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Referendum: Expulzarea străinilor infractori împarte Elveția în două tabere


În Elveția, duminica aceasta, este organizat un referendum asupra proiectului privitor la expulzarea străinilor, autori chiar ai unor infracțiuni minore. Potrivit acestui proiect, dacă un străin depășește viteza limită și ridică tonul la un polițist ar putea fi expulzat, scrie presa din Elveția.
Este un proiect care se adaugă unei legi care stipluează expulzarea din Elveția a străinilor condamnați pentru crimă sau violențe sexuale.

Referendumul pare să fie o oportunitate pentru o parte dintre elvețieni care sunt extrem de nemulțumiți de numărul mare de străini sosiți în Elveția.

Nu cunosc pe nimeni care să voteze duminică în favoarea expulzării străinilor, afirmă Daniel Barnbeck, un student la interactive design din Zurich, citat de site-ul Slate. Și ca el, multe persoane, chestionate de reporterul site-ului, au aceeași poziție. Majoritatea acestora sunt studenți, intelectuali, artiști. Este populația urbană care este contra acestui proiect botezat Durchsetzung initiative, în traducere, expedierea efectivă a străinilor criminali.

Totuși, în mediile periferice ale orașelor sau în zonele rurale ale Elveției, populația este în favorarea acestui proiect. Potrivit ultimelor sondaje, opinia publică elvețiană este împărțită în privința acestui proiect

Alte stiri din Externe

Ultima oră