Referendum: Grecia, în stare de avarie şi profund divizată

05 Iul 2015
Referendum: Grecia, în stare de avarie şi profund divizată
10 milioane de greci chemaţi la urne,110 milioane de euro alocate pentru o întrebare: sunt de acord sau nu cu cererile creditorilor internaţionali pentru continuarea finanţării statului elen?

Pe teritoriul Greciei vor fi deschise aproape 20.000 de secţii de votare, pentru cei 10.837.118 de greci, scrie stiri.tvr.ro. În fiecare dintre acestea, se va afla un comitet format din cinci cetăţeni cu drept de vot. Astfel, 100.000 de oameni vor participa la organizarea referendumului. Costurile sunt estimate la aproximativ 110 milioane de euro: tipărirea buletinelor de vot, distribuirea acestora - in insule cu elicoptere ale Armatei - cheltuieli de drum şi diurnă pentru membrii comisiilor de votare.

Referendumul a divizat profund societatea greacă. Cele patru sondaje de opinie publicate vineri indicau diferenţe minime, în limita marjei de eroare pentru intenţiile votului de duminică. În trei dintre ele, susţinătorii DA au un avans infim, de la o jumătate de procent, până la 1,4 la sută. Celălalt sondaj indică o victorie a taberei NU, cu jumătate de procent.

Urnele s-au deschis la ora 7 şi se închid la ora 19, ora locală, aceeaşi ca a României. Dacă participarea la vot depăşeşte 40 la sută, Guvernul este obligat să respecte rezultatul.

Citeşte mai mult din Externe!
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră