Razboiul ciudat din Siria. Avioanele britanice sunt pregatite sa doboare avioanele rusesti

12 Oct 2015
Razboiul ciudat din Siria. Avioanele britanice sunt pregatite sa doboare avioanele rusesti
Continua razboiul ciudat din Siria unde fortele aeriene ruse, pe de o parte, si avioanele coalitiei(SUA,Anglia si Franta) bombardeaza pozitiile islamistilor.

Coordonarea celor doua parti este,deocamdata,minima in incercarea de a evita incidente intre avioanele rusesti si cele aliate. Oricum intensitatea si numarul de raiduri rusesti au dus la situatii in care spatiul aerian sirian sa fie, de multe ori, inaccesibil avioanelor aliate.

Iata ca presa britanica dezvaluie ca ca avioanele Tornado au fost echipate cu rachete avand senzori de caldura pentru a se putea apara in eventualitatea unor atacuri din partea aviatiei ruse.

Desi Ministerul de Aparare al Marii Britanii a respins aceste relatari ale presei, atasatul militar britanic a fost convocat pentru explicatii de Ministerul Rus de Externe.

Pozitia reprezentantului britanic a fost similara cu premierul britanic Cameron care, saptamana trecuta, declara ca aliatii nu sunt de acord cu faptul ca Rusia ataca numai fortele siriene care lupta impotriva lui Assad.

Occidentalii se tem de faptul ca Putin este interesat mai mult de distrugerea fortelor opozitiei care lupta impotriva lui Assad si mai putin de Statul Islmic.

Rusia a respins aceste acuzatii declarand ca interventia in Siria are drept scop eliminarea fortelor teroriste.

Miza acestor confruntari o reprezinta “ce va fi dupa” eliminarea terorismului din zona si reimpartirea puterii intre fortele din teren.

Moscova mizeaza in continuare pe Bashar al Assad ca un garant al intereselor sale pe cand SUA, Marea Britanie si Franta doresc eliminarea acestuia din" jocul puterii"din  Siria.

Alte stiri din Externe

Ultima oră