General american: SUA nu intenționează să cucerească orașul Raqqa, "capitala" Statului Islamic

08 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
General american: SUA nu intenționează să cucerească orașul Raqqa,

Cucerirea orașului sirian Raqqa, capitala autoproclamată a grupării Statul Islamic (SI), nu a fost planificată până în prezent de coaliția internațională împotriva jihadiștilor.

"Avem o strategie pentru a merge la Raqqa, pentru a izola Raqqa dar nu avem un plan pentru a cuceri orașul, nici pentru a îl apăra ulterior în fața unei eventuale contraofensive jihadiste", a declarat generalul Joseph Votel, în cursul unei audieri în Comisia senatorială pentru forțele armate.

Raqqa, împreună cu Mosul în Irak, este unul din cele două mari obiective ale coaliției împotriva grupării Statul Islamic (SI).

"Scopul nostru este de a recruta mai mulți arabi și turcomani. Pentru a continua să întărească forțele locale capabile să acționeze la sol contra jihadiștilor, Statele Unite se pregătesc să reia formarea de luptători sirieni, dar într-un format diferit de programul precedent soldat cu un eșec total", a subliniat la rândul său șeful comandamentului militar american în Orientul Mijlociu, generalul Lloyd Austin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră