"Observatorul UEFA: Fotograful Darren Kidd, lovit de o petardă aruncată din tribuna suporterilor români"

17 Iun 2015

Raportul observatorului UEFA privind incidentul de la meciul de fotbal România-Irlanda de Nord, de pe  Windsor Park, va arăta că petarda care l-a lovit de fotograful Darren Kidd a venit din dinspre tribuna suporterilor români, scrie belfasttelegraph.co.uk. 

Conform publicaţiei amintite, raportul oficial al UEFA îi va exonera pe suporterii nord-irlandezi de orice vină în lovirea şi rănirea fotografului Darren Kid. Acesta se afla în faţa peluzei Stand East, unde se aflau 3000 de suporteri nord-irlandezi, când a fost lovit de o petardă, suferind arsuri pe gât şi pe braţ. Un stewart aflat în apropiere a primit îngrijiri medicale. 

După ce fanii nord-irlandezi au fost învinovăţiţi de acest incident, aceştia au insistat că nu ei au aruncat  petarda, probându-şi afirmaţiile cu înregistrări video postate pe site-urile de socializare.
Preşedintele Federaţiei Irlandeze de Fotbal (IFA) a declarat la începutul săptămânii pentru Belfasttelegraph că, potrivit informaţiilor sale, petarda a fost aruncată din sectorul în care aflau suporterii români. Raportul oficial al UEFA va confirma acest lucru când va fi făcut public, susţine Belfasttelegraph.

După astfel de incidente, în mod normal, IFA şi FRF li se va cere să-şi trimită propriile puncte de vedere înainte ca membrii Comitetului Disciplinar al UEFA să se întâlnească luna viitoare şi abia apoi se va decide ce sancţiuni se impun în acest caz, mai scrie publicaţia amintită.



Alte stiri din Externe

Ultima oră