Raport oficial: Românii sunt principalele victime ale traficului de persoane din Germania

03 Oct 2015
Raport oficial: Românii sunt principalele victime ale traficului de persoane din Germania
Poliția națională din Germania a anunțat în cadrul unui raport oficial că numărul de cazuri de trafic de persoane s-a diminuat în 2014 cu 8%, fiind raportate 392 de anchete.  

Autoritățile germane recunosc că cifrele nu oferă deloc optimism, ci arată că tot mai puține victime sunt dispuse să colaboreze ca anchetele să fie finalizate cu încarcerarea infractorilor.

Numărul de suspecți în anchetele privind traficul de persoane s-a diminuat de 625 în 2013 la 507 în 2014.

24% dintre aceștia au fost cetățeni germani, 21% români și 20% bulgari.

În ceea ce privește victimele, numărul lor s-a majorat de la 542 (2013) la 557 (2014). Cele mai multe victime provin din România (38%), la distanță considerabilă fiind Bulgaria (16%).

”Mai bine de două treimi dintre victime provin din estul Europei. În țările de origine, ele provin din familii cu situație financiară precară și sunt dependente de structurile unor clanuri regionale sau familiale. Aceste victime sunt constant amenințate și șantajate, iar asta reduce capacitatea lor de a depune mărturie împotriva agresorilor”, susțin anchetatorii germani, citaţi de nachrichten.de.

Aparent poliția germană nu pare atât de preocupată de combaterea celei mai noi forme a traficului de persoane, și anume traficul de refugiați, ci își face griji pentru exploatarea oamenilor prin obligarea la cerșetorie.

”Trebuie introdus un nou articol în lege care să combată traficul de persoane în scopul de practicare a cerșetoriei, fiindcă nu avem de-a face doar cu traficul de carne vie pentru exploatare sexuală și exploatarea forței de muncă. Există suspiciuni întemeiate că cerșetorii din Germania provin din rețele organizate”, adaugă oficialii poliției germane.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră